مدیریت سئو سایت با Google Analytic, با عرض سلام و خسته نباشید خدمت کاربران سئوها همون جور که از عنوان مطلب پیداست مغاله ای که امروز اماده کردیم در ارتباط با Google Analytic هست که بک بخش بسیار کوچک از Search console که به راحتی با این بخش می توانید مطالب و وروردی ها و کلمه های ایندکس شده به سایتتون و همچنین خروجی ها رو پیدا کنید خوب این کمک میکنه بفهمید سایتتون داره با چه کلماتی ورودی میگیره از گوگل و می توانید اون کلمات را رشد و تقویت کنید در ادامه با سئوها همراه باشید توضیح کامل تر و نحوه قرار دادن و فعال کردن اون در سایتتون رو آموزش میدیم.
چرا از گوگل آنالیز استفاده کنیم؟
سایت ها و برنامه های زیادی وجود دارند برای کنترل ترافیک سایت شما مانند Piwik ولی قابلیت هایی که گوگل آنالیز به شما خواهد داد کاملا منحصر به فرد است ، شما می توانید ببینید که کاربران از چه سایت هایی به شما ارجاع داده شده اند ، با چه کلمه ای در گوگل جستجو و در نهایت به سایت شما آمده اند ، یا حتی برای یک کلمه کلیدی که قصد بالا بردن سایت خود در آن کلمه را دارید هدف مشخص کنید و گوگل به شما کمک خواهد کرد و بسیاری خدمات و ابزار های مهیج دیگر که از کار کردن با آنها لذت خواهید برد.
ثبت سایت در گوگل آنلیز قدم اول
ابتدا به سایت Google Analytics رفته و با استفاده از اکانت گوگل وارد شوید اولین صفحه ای که بعد از ثبت نام و ورود در گوگل آنالیز مشاهده خواهید کرد مانند تصویر زیر خواهد بود.
پس از کلیک کردن روی ثبت و مشهاده صفحه زیر مشخصات سایت خود را وارد کنید
پس از تایید مقررات کدی به شما داده می شود که باید این کد را در انتهای تگ body یا head سایت قرار دهید تا گوگل بتواند سایت شما را monitor کند.
اکنون می توانید به صفحه خانه برگردید و با کلیک روی All Web Site Data به محیط آنالیز گوگل وارد شوید.
تشریح قسمت های مختلف گوگل آنالیز
Dashboards : داشبورد شخصی شما که می توانید قسمت های انتخابی را در یک صفحه ببینید
Intelligence Events : شما میتوانید با استفاده از رویدادهای هوشمند گوگل از تغییرات حاصله در فاکتورهای مورد نظر خود پیغام دریافت کنید. به طور مثال دریافت پیام در صورتی که تعداد بازدید از صفحه ای خاص از سایت شما 15% بیشتر شده باشد.
Real-Time: در این بخش می توانید کاربران حاضر در سایت خود را مشاهده کنید . همچنین اطلاعاتی نظیر کشور بازدید کننده، مدت زمان حضور در سایت، کلمات کلیدی استفاده شده برای ارجاء بازدید کننده و یا فهرست سایتهای ارجاء دهنده کاربران به سایت شما نیز در این بخش برای کاربران حاضر در سایت ارائه میشوند.
Audience : در این بخش گزارشات مربوط به میزان بازدید، علایق بازدید کنندگان، موقعیت جغرافیایی آنها، سیستم عامل، بروزر و … قرار دارند.
Acquisition : در این بخش مراجعی که کاربران از طریق آنها به سایت شما هدایت شده اند فهرست میشوند. مانند موتورهای جستجو، بک لینک ها، شبکه های اجتماعی و … . همچنین میزان ترافیک ارسالی از هر یک از مراجع و میانگین مدت زمان حضور کاربران به ازای هر مرجع جداگانه گزارش شده اند.
Behavior : در این بخش گزارشات مربوط به رفتار کاربران در سایت ارائه میشود. به طور مثال اینکه معمولاً کاربران از صفحه آغازین به کدام صفحات مراجعه میکنند و یا چه مدت در هر صفحه باقی می مانند و همچنین چند درصد از بازدید کنندگان بعد از مشاهده صفحه اول از سایت شما خارج میشوند و …
همانطور که ملاحظه می فرمایید بررسی دقیق تمامی بخشهای Google Analytics از حوصله یک مقاله خارج میباشد. در این مقاله سعی شده تا خوانندگانی که با این ابزار مدیریتی آشنایی نداشته اند با اهداف اصلی این ابزار آشنا شوند و مقدمه ای باشد بر تحقیقات بیشتر و استفاده هر چه دقیقتر و بهتر از این ابزار مدیریتی.